ART info

Superstar του Φλαμένκο, η διεθνούς φήμης χορεύτρια Sara Baras έρχεται επιτέλους στο Ηρώδειο με την παράσταση «Shadows» !!!

Η Sara Baras μαζί τον εκπληκτικό Jose Serrano, έξι ακόμα χορευτές και 6 μουσικούς, υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου κιθαρίστα

Keko Baldomemo έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα

Η παράσταση “Shadows” περιλαμβάνει 14 χορογραφίες και βεβαίως δεν θα μπορούσε να λείπει το η περίφημη «Faruka», που καθιέρωσε παγκοσμίως την Sara Baras.

 

Sara Baras

''SHADOWS''

Στη νέα παράσταση “Shadows”, η χορευτική δεξιοτεχνία της Sara Baras

συνδυάζεται με τις συναρπαστικές χορογραφίες της, τόσο τις παραδοσιακές όσο και τις σύγχρονες.

Χρησιμοποιεί  μια πληθώρα εξαιρετικών τεχνικών μέσων, στα οποία το σκηνικό, ειδικά  σχεδιασμένο από τον

Andres Merida, τον εκπληκτικό doodler από τη Μάλαγα, διαδραματίζει βασικό ρόλο, δίνοντας χρώμα, σχήμα και μια νέα κατανομή του σκηνικού χώρου.

Όλα αυτά συμπληρώνονται από έναν θεαματικό φωτιστικό σχεδιασμό και τα εντυπωσιακά κοστούμια που απογειώνουν την παράσταση

SARA BARAS

Η μουσική, εμπνευσμένη από Flamenco ρυθμούς και ενσωματωμένα ακούσματα άλλων πολιτισμών, είναι απόρροια της ίδιας καλλιτεχνικής πορείας. Τη μουσική σύνθεση υπογράφει ο Keko Baldomero, ο ταλαντούχος κιθαρίστας από το Κάντιθ, και μουσικός διευθυντής της Ομάδας, σε συνεργασία με το διάσημο σαξοφονίστα Tim Ries και τον διεθνούς φήμης βιολονίστα Ara Malikian.

H ίδια η Sara Baras επιμελήθηκε την σκηνική διευθέτηση και τις χορογραφίες. Για ακόμη μία φορά είχε τη χαρά να συνεργαστεί με τον κορυφαίο χορευτή Jose Serrano, έναν εξέχοντα καλλιτέχνη με διεθνώς αναγνωρισμένη καριέρα, ο οποίος χορογραφεί τη συμμετοχή του στην παράσταση .

Για περισσότερες

πληροφορίες καλέστε

στο:210 921 3310

Sara Baras ''Shadows''

Κριτικές

Ο Διεθνής Τύπος έγραψε για τη Sara Baras:

Μπορώ να καταλάβω τους λόγους για τέτοιο θαυμασμό. Η κα Baras είναι μια εξαιρετικά πειθαρχημένη  χορεύτρια. Oι γυριστοί καρποί της, τα φιδίσια χέρια της και οι σκορπιοειδείς σχηματισμοί της λειτουργούν με χειρουργική ακρίβεια. Στις σφιχτές στροφές της στροβιλίζεται με μια καθηλωτική σβελτάδα, χτυπώντας με θυμό τα δάχτυλά της. Μπορεί να ανεμίσει με ζωντάνια τη φούστα της και να γοητεύσει εξίσου φορώντας παντελόνι. Η βροντερή κίνηση των ποδιών της καθώς αυτά στροβιλίζονται με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση είναι αδιαμφισβήτητα εντυπωσιακή. Στο αποκορύφωμα κάθε χορού της, τα τακούνια – τρυπάνια της είναι η κινητήριος δύναμη που την εκτοξεύει.

City Center, Νέα Υόρκη

Brian Seibert, New York Times, 5/3/2015

H περίφημη δεξιοτεχνία των ποδιών της – γρήγορη, άγρια και ελεγχόμενη – μπορεί να παρομοιαστεί με τον ήχο του τρυποκάρυδου. Mπορεί να είναι τόσο απειλητικός όσο ο ήχος που κάνουν τα τύμπανα του στρατού, αλλά και τόσο απαλός όσο o ήχος της βροχής. Όταν το σώμα της συγκεντρώνεται σε ένα σόλο περίπλοκου κρουστικού zapateado, η Baras είναι περισσότερο μια καθαρή ρυθμική δύναμη, παρά μια γυναίκα. Αλλά και αλλού, στη δυναμική καθαρότητα των χειρονομιών της, τη διεισδυτική ματιά της και τη χορογραφημένη αλληλεπίδραση με τον παρτενέρ της Jose Serrano, μοιάζει να εφορμάται από το ίδιο έντονο ένστικτο για ρυθμό. Sara Baras: συναρπαστικό footwork και εξαιρετικό τραγούδι,  φόρος τιμής στο φλαμένκο. Η δεξιοτεχνία της Baras είναι αμίμητη.

Sadler’s Wells, Λονδίνο                   

Judith Mackrell, The Guardian, 17/2/2016
Μπορώ να καταλάβω τους λόγους για τέτοιο θαυμασμό. Η κα Baras είναι μια εξαιρετικά πειθαρχημένη χορεύτρια. Οι κινήσεις της, οι οφιοειδείς βραχίονες και τα σχήματα του κορμιού της είναι θανάσιμα ακριβή. Με τεντωμένες στροφές, «χτυπάει» με εκπληκτική ταχύτητα, ένα θυμωμένο «χτύπημα». Το βροντερό της turbo footwork είναι αναμφίβολα εντυπωσιακό. Στο αποκορύφωμα κάθε νούμερου, οι φτέρνες της τραντάζονται σαν μια ατμομηχανή.
 
Brian Seibert, New York Times, 5/3/2015
Γεννημένη να είναι η superstar του Φλαμέγκο! (Flamenco Superstar!)
 
 Jenny Gilbert, Independent, 6/7/2008
Sara Baras: συναρπαστικό footwork και εξαιρετικό τραγούδι, φόρος τιμής στο φλαμένκο. Η δεξιοτεχνία της Baras είναι αμίμητη.
 
Sadler’s Wells, The Guardian, 17/2/2016

Και γνωρίζει πώς να παρουσιάζει την ομάδα της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χρησιμοποιώντας απλό αλλά θεατρικό φωτισμό, ξεκάθαρες συνθέσεις και ένα μουσικοχορευτικό πρόγραμμα που χαρακτηρίζεται από ποικιλία. Δεν είναι απλά η ιδιοφυής τεχνική της δεξιοτεχνία που την κάνει να πρωταγωνιστεί, διαθέτει τεράστια σκηνική παρουσία …. προσδίδοντας θεατρικότητα σε ένα απλό σήκωμα του χεριού. Tα μέλη του χορευτικού συνόλου είναι εντυπωσιακά – τεχνικά πειθαρχημένα και σωματικά εύγλωττα.

Sadler’s Wells, Λονδίνο                      

Sanjoy Roy, The Guardian,  24 / 01/ 2005

Η εκρηκτική χορεύτρια του φλαμέγκο δίνει μία θεαματική παράσταση! 
 
 Théâtre des Champs Elysées, Le Monde, 31/12/2014
Τίποτα καλύτερο απ’ ότι μία μεγάλη καλλιτέχνης σαν τη Sara Baras!
 
Θέατρο Tivoli, Μαδρίτη Ramon Besa, El PAIS, 23/04/2016