ΤΟ ΔΕΝΤΡΟΠΑΙΔΟ

                            Της Michele Riml

Θέατρο «Τζένη Καρέζη» 

 

ΠΑΙΔΙΚΗ – ΕΦΗΒΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2023 – ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2024

 

Με ένα σύγχρονο θεατρικό έργο για παιδιά και νέους θα υποδεχθεί τη θεατρική περίοδο 2023-2024 η παιδική σκηνή του ιστορικού θεάτρου Τζένη Καρέζη. Το Δεντρόπαιδο της βραβευμένης θεατρικής συγγραφέως Μισέλ Ριμλ μιλά για την προστασία του περιβάλλοντος, την κλιματική αλλαγή, τον υπερκαταναλωτισμό, τις οικογενειακές σχέσεις, την αξία φιλίας, τη σημασίας της ομαδικής δουλειάς και της επικοινωνίας, την πίστη στις αξίες και την αντιμετώπιση των προσωπικών μας φόβων.

 

Όταν ο Έιβερι, ένα δεκάχρονο αγόρι, ανακαλύπτει την πρόθεση του πατέρα του να κόψει το δέντρο στην πίσω αυλή, αποφασίζει ως ένδειξη διαμαρτυρίας να ζήσει πάνω στο δέντρο μέχρι ο πατέρας του να αλλάξει γνώμη. Πείθει την καλύτερή του φίλη Σαμ να τον συντροφεύσει στον αγώνα του, κι έτσι τα δυο παιδιά χτίζουν ένα οχυρό στο δέντρο και ξεκινούν την διαμαρτυρία τους. Ο Έιβερι αρνείται όλα τα υλικά αγαθά που βλάπτουν το περιβάλλον και εφευρίσκει τον φανταστικό υπέρ-ήρωα «Enviroman», προσπαθώντας να αποδείξει σε όλους τα κακά της κατασπατάλησης των φυσικών πόρων, του υπερκαταναλωτισμού και της αδιαφορίας για το περιβάλλον. Άραγε στο τέλος, η επιμονή του και η καθαρότητα της πρόθεσής του, θα πείσουν τον πατέρα του να μην κόψει το δέντρο;

 

Η Μισέλ Ριμλ γράφει για την θεατρική παράσταση που θα παρουσιάζεται στο θέατρο Τζένη Καρέζη από τον ερχόμενο Οκτώβριο:

 «Στο επίκεντρο αυτού του έργου βρίσκεται το ερώτημα: Μπορεί ένα δεκάχρονο παιδί να κάνει τη διαφορά; Στο έργο, ο Έιβερι μαθαίνει πως το να παίρνει θέση και να αγωνίζεται για την προστασία του πλανήτη, ξεκινά πραγματικά από τη δική του αυλή. Βλέποντας το έργο να ταξιδεύει στην Ελλάδα, μου υπενθύμισε ότι ο πλανήτης μας είναι πραγματικά η αυλή που όλοι μοιραζόμαστε».

Παίζουν:

Αργύρης Λάμπρου, Αναστασία Μοναστηρίδου, Ηλέκτρα Καζάκου, Θανάσης Λανάρης, Καλύδημη Μούρτζη, Χρήστος Παπαδόπουλος

 

Ταυτότητα παράστασης

Συγγραφέας: Michele Riml

Μετάφραση: Μιχάλης Σιώνας

Σκηνοθεσία: Τζένη Κόλλια, Μιχάλης Σιώνας

Σκηνικά – Κοστούμια: Κέννυ Μακλέλαν

Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου

Info

Έναρξη αρχές Οκτωβρίου

Καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία

Σάββατα στις 14:00  μ.μ.

Κυριακές στις 12:00 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ

 

Οργάνωση προώθησης – Ομαδικές/σχολικές επισκέψεις: 210 3803197, 2111180889, 6948727275 texnes.paidi@gmail.com (επικοινωνία: Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00-14.00)

 

Τηλέφωνο ταμείου για μεμονωμένα εισιτήρια: 2103636144 – καθημερινά: 11:00-15:00

Website: www.theatrotzenikarezi.gr

Facebook: ps.TzeniKarezi / Instagram: tzeni_karezi_theatre

Photo Gallery

 

Video

 

Τοποθεσία